Bases convocatòria_CAT

DATA, HORA i LOCALITZACIÓ

Data límit per presentar candidatura: 27 de Maig del 2013

Data: Diumenge 16 de Juny del 2013

Hora: De 12:00h a 20:00h

Lloc: Mercat de l’Abaceria Central. Travessera de Gràcia, 186 (Districte de Gràcia, Barcelona)

Participants: Hauran de presentar-se a partir de les 12.00, amb el DNI o altre document identificatiu.

PROJECTE

L’acció artística que presentem té com a objectiu dignificar la imatge de tots els tancaments o persianes del perímetre del mercat de l’Abaceria central mitjançant una convocatòria oberta dirigida a tots aquells artistes o col·lectius  que tinguin interès en promocionar o fer visible la seva obra a l’espai públic.

La proposta en sí, consisteix a elaborar a partir del tema consensuat amb els comerciants (veure temàtica), treballs artístics murals sobre les diverses superfícies hàbils com són les portes principals d’accés, les persianes de les parades exteriors del mercat i el mur del carrer Puigmartí, formant seqüències d’intervencions artístiques, intervencions puntuals, i treballs dirigits, respectivament.

MODALITATS

Hi ha tres modalitats de participació, totes elles dirigides a artistes que vulguin promocionar o expressar la seva obra a l’espai públic, per bé que la darrera està enfocada a aquells més joves o novells que vulguin aprendre les claus i les tècniques principals de la mà d’una persona experimentada:

 1. Persianes de les portes principals d’accés al mercat
 2. Persianes de les parades exteriors
 3. Tallers

SUPORTS

Cadascuna de les tres modalitats està associada a un suport diferent:

 1. Les persianes grans d’accés al mercat són de diverses dimensions i oscil·len entre 7 i 17m², i totes elles són de més de 3m d’alçada, per tant requeriran del suport d’escales.
 2. Les persianes petites sempre tenen les mateixes dimensions (1,87×2,14m), i per tant són molt accessibles i practicables.
 3. Els panys de paret entre pilastres situats al carrer Puigmartí són de diverses dimensions, tots ells d’aproximadament 10m² i més de 3m d’alçada, i per tant també seran necessàries escales de suport.

TEMÀTICA

La temàtica serà lliure, però haurà de prendre referència o inspiració a partir de la temàtica escollida pels comerciants del mercat “ALEGRIA”, que té per objectiu donar resposta als intercanvis i sinèrgies que es produeixen diàriament entre la diversitat de productes i persones que s’apropen al mercat.

LEMES

Cadascuna de les persianes del mercat seran netejades a fons, pintades amb dues capes d’imprimació de pintura gris fosc i posteriorment protegides parcialment amb una capa de cinta de pintor que delimitarà el fons d’una lletra, amb l’objectiu que els treballs artístics individuals que es realitzin formin part d’un “lema” que doni unitat artística al conjunt.

Els lemes escollits per consens a les persianes de les parades exteriors, són:

. Carrer Torrijos: MMBB – L’ABACERIA

. Travessera de Gràcia: VINE i DEIXA’T SEDUÏR – MERCATS DE BARCELONA

. Carrer de la Mare de Déu dels desemparats: L’ – ABACERIA – MMBB

Per a les persianes de les parades exteriors s’han determinat diversos símbols.

IMPORTANT: No retirar la capa de protecció de fons abans de realitzar els treballs artístics

TREBALLS

Els treballs hauran de ser originals i inèdits. No optaran a cap premi aquells treballs que fomentin, propiciïn o legitimin la violència, la discriminació per raó de naixença, raça, sexe i religió, el consum de substàncies que poden generar dependència; que puguin vulnerar l’honor, la intimitat personal i familiar i la pròpia imatge de les persones, resultar ofensius o ferir la sensibilitat dels ciutadans, i, també, qualsevol altre que pugui contravenir valors constitucionals o l’ordenament jurídic.

TÈCNICA

La tècnica, estil i composició seran lliures.

MATERIALS

Els materials per a la realització dels treballs artístics seran determinats íntegrament pels artistes participants, els quals percebran una quantitat de material gratuïta per a la participació, però per obtenir-los, hauran d’omplir i enviar conjuntament amb la presentació de la candidatura, el full de comanda d’esprais MTN:

 1. Indiferentment de la modalitat, tots els artistes hauran de realitzar la comanda amb un màxim de 10 esprais del tipus MTN 94. En cap cas s’admetran esprais d’acabat brillant.
 2. No obstant, aquells artistes que hagin estat seleccionats per a les portes d’accés al mercat, rebran un suplement de material proporcional a la superfície que hauran de cobrir.

Descarregeu-vos aquí el full de comanda de Montana Colors i no oblideu adjuntar-ho a la candidatura: HOJA DE PEDIDOS 2013

IMPORTANT: L’organització no es farà càrrec d’altres materials o complements (caps, etc.), que els artistes vulguin aportar per a la realització dels seus treballs.

PARTICIPANTS

Restarà oberta a totes aquelles persones que vulguin participar i assistir.

Tots els artistes que vulguin optar a selecció, hauran d’enviar per correu electrònic a l’adreça info@enrotllat.org, la següent informació:

 1. Nom artístic, telèfon de contacte i exemples d’obres realitzades mitjançant enllaços a blogs, webs, flickr, fotolog, facebook, etc.
 2. Full de comanda Montana Colors (màxim de 10 esprais)

IMPORTANT: El termini per a presentar opció a la convocatòria serà el dilluns 27 de Maig, fins les 24.00h

PRESELECCIÓ

La preselecció dels participants es farà conjuntament entre la junta de comerciants i l’organització.

Entre tots els aspirants, es designaran els 62 artistes participants per a les persianes petites i els artistes o grups d’artistes per a les persianes grans d’accés al mercat.

Donades la diferència de dificultat d’execucio i superfície a cobrir, s’ha establert una quantitat econòmica bàsica per als artistes que realitzin els treballs artístics de les portes d’accés, que s’ha fixat en 11€/m2, aproximadament. Així per exemple, per a la persiana més gran, es percebrien 200€ pel sol fet d’estar seleccionat,  a part del material i la opció a guanyar el premi específic per aquesta categoria.

IMPORTANT: Tots els artistes que presentin candidatura i siguin seleccionats, es comprometran a concursar, exceptuant circumstàncies justificades.

JURAT

Com que no ens ha agradat mai la frase “la desició del jurat serà inapel·lable” i més en els temps que la nostra societat malhauradament està vinvint, creiem que la millor desició la prèn sense cap mena de dubte, una majoria democràtica, i per tant hem decidit que el jurat responsable de l’atorgament de premis restarà conformat per tots els artistes participants, els quals hauran de votar aquells que creguin, són els millors treballs de la jornada per a cada modalitat:

. Els cinc millors treballs per a les persianes de parades exteriors

. La millor persinana d’accés al mercat

En cas d’existir un empat entre els artistes participants, un jurat extraordinari format pels següents membres, decidirà entre els més votats per tal d’establir el desempat o desempats oportuns:

1. Portaveu de la junta de comerciants del mercat de l’Abaceria Central o membre de l’Institut municipal de mercats de Barcelona

2. Representant del districte de Gràcia

3. Responsable organització, Enrotlla’t!

IMPORTANT: S’haurà de valorar molt positivament l’originalitat de les obres, la qualitat i expressivitat artística i la dificultat en l’execució.

PREMIS

El concurs estarà dividit en dues categories i dotat amb els següents premis:

Persianes parades exteriors mercat

1r premi: 300€

2n premi: 200€

3r premi: 100€

4rt premi: 100€

5è premi: 100€

Persianes d’accés al mercat

Premi únic de 200€

IMPORTANT: L’entrega de premis es realitzarà a partir de les 18.30h.

INAUGURACIÓ NOVA IMATGE MERCAT

A mida que els artistes vagin acabant els seus treballs, i amb un temps prudencial per acabar d’assecar les obres, s’aniran descobrint les lletres o símbols que s’amaguen a darrera de cada intervenció.

 

DRETS SOBRE LES OBRES I EL CONCURS

Les obres dels participants durant el concurs podran ser gravades i/o fotografiades i posteriorment reproduïdes i/o exposades per part de l’Ajuntament de Barcelona i l’organització.

 

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases en la seva totalitat.

2 Respostes to “Bases convocatòria_CAT”

 1. Marc Says:

  Bon dia! volia saber quin dia decidireu els candidats elegits per a participar a l’event. Merci!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: